22.-26. maj 2019   l   Start/Resultatlister

Køb billetter

Equitour 2018 - sikke et stævne!

Igen i år har Equitour Aalborg sponsored by ECCO budt på timevis af fantastisk ridning krydret med spændende events for hele familien. Eksklusiv specialbilauktion, exceptionel følauktion, kæmpe familie- og børnedag, hingstefremvisning og clinic med Severo og Fiontini for bare at nævne nogle af de mange highlights. Kombineret med et helt ekstraordinært vejr har stemningen været i top til dette års internationale stævne i de smukke rammer på Helgstrand Academy. 600 heste, 300 ryttere, 500 frivillige, 22.500 besøgende – det er bare nogle af de tal, der gør sig gældende for dette års Equitour Aalborg. 

- Vi er utrolig stolte over de mange store profiler, som igen i år har valgt at gæste Equitour. Men uden de mange frivillige, havde det aldrig lykkedes os at gennemføre et stævne af den kaliber. Der har været små bump undervejs, men ikke større end, vi kunne løse dem sammen, hvilket igen i år har resulteret i et meget succesfuldt stævne, fortæller stævnearrangør, Jens Trabjerg.

Stævnepladsen set fra oven.

Høje forventninger i Nations Cup

Der har været stor aktivitet fra morgen til aften på både Equitour Aalborg Jumping Arena og på de to Röwer & Rub dressurarenaer med klasser for både pony-, junior og ungryttere samt seniorryttere. Med sidste års sejre i både Nations Cup for dressur og spring var forventningerne selvsagt høje, da de danske ryttere red på banen i holdkonkurrencerne. For fyldte tribuner kæmpede de danske hold bravt for sejren, men måtte desværre se sig slået, men det blev alligevel til en flot andenplads i Nations Cup i dressur, der bestod af Daniel Bachmann Andersen, Rikke Svane og Cathrine Dufour.

Se alle resultater fra stævnet her

Det danske hold får en flot andenplads i Nations Cup dressuren.Almased Dressage Amateurs – kommet for at blive

Den nye internationale amatørturnering for dressurryttere - Almased Dressage Amateurs – havde debut i Hamburg i starten af maj og blev efterfølgende afholdt i Wiesbaden. Nu var tiden kommet for at afholde turneringen på dansk grund. Forude venter endnu et stævne i Luxembourg i juli, inden sidste mulighed for at deltage i amatørturneringen bliver til World Cup i Herning til oktober. 

- Vi er utrolig stolte over, at Almased Wellness har valgt at støtte op om projektet. Almased Dressage Amateurs ser vi som et godt initiativ til at hjælpe dressurryttere på vej. Turneringen kan være med til at afklare rytterens niveau, inden de for alvor satser på en international karriere i dressursporten, siger Jens Trabjerg. 

I bronzeturen blev det til en dansk sejr til Rikke Dupont med Fritzeck foran Stinna Foldberg/Foldbergs T og med Jeanette Larsen/Skjoldsgaards Rubial-VO på tredjepladsen. I guldturen sikrede schweiziske Andrina Viebrock den anden sejr ved stævnet på Quibelle.

Læs mere om Almased Dressage Amateurs her

Flere tusind til specialbilauktion

Fredag aften var der en anden type hestekræfter på banen, hvor knap 30 specialbiler af mærker som Jaguar, Ferrari, Porsche i kombination med smukke veteranbiler som en Chevrolet Master Deluxe, der har været brugt i Badehotellet trillede ind over spring- og dressurbanen foran de mange forventningsfulde publikummer. 

Det var auktionarius Finn Campen, som svingede hammeren over de knap 30 specialbiler, hvor lidt over halvdelen blev solgt. Dyreste bil blev en Porsche med en hammerslagspris på hele 660.000 kr. 
 
- Det var en fin auktion med et fornuftigt salg, og så var der rigtig mange mennesker for at følge med, og det er også vigtigt, understreger Finn Campen fra Campen Auktioner. Han roste det flotte set-up, og sammen med udstillingen af veteranbiler fra Vodskov Veteranbil Club var det tæt pakket af bilinteresserede på pladsen. - Vi har fået vist hestefolk, at specialbiler er en god investering, og bilentusiasterne har fået øjnene op for, at heste faktisk også er en rigtig god investering, bemærker Finn Campen. 

Elevskole Cup et kæmpe hit

De fire rideskoleponyer, General Bummerlummer, Jesper, Star og Futte var sat på noget af en prøve, da de skulle på banen i forbindelse med afviklingen af finalerne i ElevSkoleCuppen, men ikke desto mindre klarede de det med bravour. 

Mere end 50 hold fra 43 rideklubber i hele Danmark har deltaget i Elevskole Cup præsenteret af Equitour Aalborg. Cuppen er inddelt i tre landsdele (NORD, SYD og ØST), og et hold fra hver landsdel er gået videre til den store finale ved Equitour Aalborg. Finalepladserne indtog Sportsrideklubben Vallensbæk, Rideklubben Møllen og Vasehus Rideklub. Der var god opbakning på tribunerne under både den indledende og afgørende runde, hvor det begge gange blev til en sejr til Sportsrideklubben Vallensbæk, der velfortjent kunne modtage de fine præmier overrakt af selveste Severo Jurado López og Cathrine Dufour.

- Det har været en super spændende og lang proces at nå her til. Det har været en kæmpe oplevelse at ride sådan et stort sted foran sådan nogle kendte dommere og få så mange fine præmier. Vi er mega stolte over at være her, det er så stort - noget større end Møllen derhjemme, udtaler en glad Freja Jensen fra Rideklubben Møllen.

Førstepladsen i ElevCuppen gik til Sportsrideklubben Vallensbæk.

Følauktion slår rekorden fra sidste år

Lørdag aften stimlede folk sammen til den eksklusive følauktion – og det var der ikke noget at sige til, for aftenens 21 føl var i en klasse for sig. Med hammerslagspriserne fra sidste års auktion in mente var forventningerne til dette års Nordic International Sales selvsagt skyhøje. 

Aftenen startede ud med Faretti II – en helsøster til sidste års Faretti DWB efter Franklin/Don Frederico (avler: HH Horses), der blev det dyreste solgte føl med en hammerslagspris på imponerende 150.000 euro til Nordic International Sales 2017. Dermed var forventningerne også høje til dette års Faretti (avler: HH Horses) – og Faretti slog benene væk på alle og blev solgt for intet mindre end 102.000 euro. 

Som man tænkte, at det nok blev auktionens højeste pris, så dansede Fellini efter Franklin og hoppen Souvenir, der er datter af UVM-historiens eneste to tredobbelte verdensmestre, Sezuan og Fiontini ind på banen ind på banen og satte auktionens højeste pris på 115.000 euro. Fellini er også avlet af HH Horses. Ridehesten brugte "Franklins følfestival" som overskrift på deres artikel om auktionen og det må siges at være dækkende, eftersom auktionens 6 dyreste føl var efter Franklin. En storslået auktion, der satte rekorder med en samlet omsætning på 763.000 euro til en gennemsnitspris på 40.158 euro. 

– Vi får en prismæssigt lidt bredere top i forhold til sidste år, så vi er rigtig tilfredse, indleder auktionarius Casper Cassøe. Han bemærker, at i forhold til sidste år var føllene på auktionen lidt yngre. Det gav noget usikkerhed i forhold til, hvordan føllene ville vise sig frem for de mange potentielle købere. De unge føl gjorde dog auktionarius’ bekymringer til skamme, for de viste sig overordentlig flot.

– Netværket bag Nordic International Sales, anført af Andreas Helgstrand, har også betydning for auktionens store succes. Det er lidt vildt det her, slutter auktionarius Casper Cassøe.

Auktionens dyreste føl blev Fellini efter Franklin, solgt til 115.000 euro.

Slutter af med manér - ekstraordinær hingstefremvisning og clinic med Severo

Dette års Equitour Aalborg blev afsluttet med manér, da Helgstrand Dressage ikke bare bød på storslået hingstefremvisning søndag, men også clinic med Severo og den tredobbelte verdensmester, Fiontini. 

Selvom der skete et skift i vejret søndag, skete hingstefremvisningen for fyldte tribuner. Mens Flemming Schultz kommenterede afstamning, fortalte Andreas om træningen af de mange hingste og indviede publikum i fremtidsplanerne for de i alt 10 fremviste hingste. 

Fremvist blev D'Avie, Atterupgaards Botticelli, For Emotion, Janeiro Platinum, Tørveslettens Sylvester, Quaterhit, Kadans, Knock-Out, Grand Galaxy Win mens hingtefremvisningen sluttede af med følauktionens sejsherre, Franklin. 

Inden klapsalverne rigtigt kunne nå at lægge sig efter endnu en storslået hingstefremvisning, red Severo ind på banen på verdenshesten, Fiontini efter Fassbinder/Romanov. Mens den tredobbelte verdensmester og kun 8-årige Fiontini dansede gennem de svære Grand Prix Special-øvelser som optakt til den efterfølgende Grand Prix Special, fortalte Andreas om den imponerende hoppe, som han ejer sammen med Stutteri EVO.

D'Avie fremvist af Severo til hingstefremvisningen.

Fra hele team Equitour Aalborg vil vi gerne sige tusind tak for denne gang! Næste år finder Equitour Aalborg sted fra den 22. til den 26. maj 2019, så husk at sætte kryds i kalenderen allerede nu.


 

Kontakt os

Kontakt os for yderligere information eller spørgsmål vedr. stævnet

  • Grindstedvej 54, Uggerhalne, 9310 Vodskov
  • +45 40 25 49 86
  • jt@equitour.dk

Tilmelding til nyhedsbrev

* skal udfyldes

Få det fulde overblik over, hvad der sker til Equitour Aalborg

aalborg brochure

Klik her!