22.-26. maj 2019   l   Start/Resultatlister

Køb billetter

Sverige sejrede i Nations Cup’en i Danmark

Det svenske hold sikrede sejren i holdkonkurrencen CDIO4* Blue Hors FEI Nations Cup og fastholder føringen af turneringen, mens danske Daniel Bachmann Andersen leverede endnu et topridt i dagens CDIO4* Grand Prix Special presented by Gorrissen Federspiel, hvilket sikrede ham den individuelle førsteplads med over 78%.

Dressurstadion i Uggerhalne osede af spænding i eftermiddagens CDIO4* Grand Prix Special i nations cup'en ved Equitour Aalborg i eftermiddag. Det svenske hold havde taget føringen efter lørdagens Grand Prix, og de skulle i dag i Grand Prix Specialen bevise, at de var uovervindelige, hvilket også betyder, at de stadig fører turneringen.

– Det betyder rigtig meget for Sverige at vinde nations cup'en her i Uggerhalne. Da vi også vandt i Compiegne med et andet hold, fører vi turneringen, og vi vil meget gerne vinde den samlede cup lige som sidste år. Nu glæder vi os til at ride i Rotterdam, hvor vi stiller med et nyt, stærkt hold, fortalte den svenske holdleder Bo Jenå efter præmieoverrækkelsen.

Det danske hold, der var treer efter gårsdagens Grand Prix, avancerede i dag efter tre stærke ridt til andenpladsen. Endnu engang satte danske Daniel Bachmann Andersen sig på en suveræn sejr med den 10-årige Blue Hors Zepter. Trods 11 etter-changementer på midterlinjen i stedet for 9 scorede parret imponerende 78.218%.

– Det er blevet kunst med Zepter nu. Han er så blød og reagerer på mine hjælpere på et splitsekund, hvilket giver en fantastisk fornemmelse. Det bedste ved det hele er, at der er flere point at hente, når jeg formår at ride fejlfrit. Det er stadig Zepters far Blue Hors Zack, jeg satser på til de store stævner i år, men jeg tror, at Zepter bliver min fremtidshest til de store internationale mesterskaber, fortalte Daniel Bachmann Andersen efter sit ridt.

”Sport Event Denmark har støttet Equitour i to år. Det er glædeligt, at eventen forsøger at tiltrække et andet publikum end ridemiljøet. Det betyder, at der er et godt program med aktiviteter for børn og voksne uden om ridningen,” siger Lars Lundov, som er direktør i Sport Event Denmark, der er blandt partnerne på Equitour.

CDIO4* Nations Cup – holdplaceringen ved Equitour Aalborg:

1.: Sverige: 432,418
2.: Danmark: 429,0033
3.: Holland: 424,377
4.: Finland: 405,134

Vinder af Nations Cup i dressur, det svenske hold


Stutteri Ask Grand Prix presented by Mustang-Trailers A/S:

1 Rolf-Göran Bengtsson/Crunch/SWE: 0,00 39,00
2 Kasper H Hansen/Jemousin van den Dael/DEN: 0,00 39,20
3 Krzysztof Ludwiczak/Nordwind/POL: 0,00 39,50
7 Martin Dinesen Neergaard/Contador/DEN: 1,00 46,60
8 Kim Kristensen/Albert K/DEN: 1,00 47,80

OL-rytter stod i vejen for dansk succes

27-årige Kasper H. Hansen fra Vejle var 0,2 sekund fra sejren i Stutteri Ask Grand Prix ved Equitour Aalborg, men så kom der en OL-sølvvinder i vejen.

Hjemmepublikummet heppede på de 11 danske springryttere i den afgørende og største klasse ved Equitour Aalborg sponsored by ECCO med 50 deltagere. Tre danske ryttere fik adgang til omspringningen, og da Kasper H. Hansen red sig i front med et super hurtigt og sikkert ridt på Jemousin van den Dael, blev det om muligt en endnu mere spændende afslutning for hjemmepublikummet på fem fantastiske konkurrencedage i Uggerhalne. Det så længe ud til, at Kasper kunne holde sin førsteplads, men så red en af verdens om ikke verdens hurtigste ryttere på banen: OL- sølvvinder Rolf-Göran Bengtsson på avlshingsten Crunch. Rolf gjorde det, han gør så fremragende, red i et højt grundtempo i perfekt balance, og han passerede målstregen 0,2 sekund hurtigere end den unge dansker.

Kasper H. Hansen fra Vejle kom ind på andenpladsen i Stutteri Ask Grand Prix presented by Mustang-Trailers A/S

Kontakt os

Kontakt os for yderligere information eller spørgsmål vedr. stævnet

  • Grindstedvej 54, Uggerhalne, 9310 Vodskov
  • +45 40 25 49 86
  • jt@equitour.dk

Tilmelding til nyhedsbrev

* skal udfyldes

Få det fulde overblik over, hvad der sker til Equitour Aalborg

aalborg brochure

Klik her!